Personal growth

Mijn eerste blog als freelancer

Mijn eerste blog ooit. Waar ga ik beginnen, waar ga ik over schrijven, waarom ga ik bloggen? Kan ik niet gewoon een artikel van iemand copy-pasten? “Neen,” zegt mijn dochter, die trouwens freelance copywriter en maker van mijn prachtige website is. “Neen, dat mag niet.”

Hoe ik freelancer werd

Na 15 jaar was het bij mijn vorige werkgever plots op. Opgebrand, uitgeblust, uitgeput en leeg. Wat nu? Bijna 50 jaar, wie wil mij nog aannemen? Tijdens mijn voorgeschreven verplichte rust kwam ik in contact met een loopbaancoach waar ik een begeleiding volgde die ik betaalde met VDAB loopbaancheques. Iets wat ik iedereen kan aanraden als je niet goed in je job zit of als je wil ontdekken wat je wil en kan. Via zelfanalyse en tijdens verschillende gesprekken en oefeningen krijg je zicht op je kwaliteiten en competenties.
Bij mij was het wel duidelijk dat administratie helemaal mijn ding is en dat ik mij in mijn werk altijd 110% geef. Dus waarom dan niet voor mezelf beginnen?

Hoe ik eraan begon

Ik had al een btw-nummer, een laptop en een printer. Een website was nog het enige dat ontbrak. ‘Apenwerk’ werd de naam van mijn bedrijf en mijn website. Leuke naam die beschrijft wat ik doe en zeker blijft hangen.
Ik heb mij op alle mogelijk gratis websites voor freelancers geregistreerd, Facebook- en LinkedIn-pagina’s aangemaakt en mij zelfs laten verleiden voor een Facebook advertentiecampagne. Maar ook via via ben ik opdrachten tegengekomen.

De opdrachten

Deze liepen aanvankelijk vlot binnen. Ik ben nu sinds januari bezig en heb enkele vaste projecten lopen. Een deel van de opdrachten kan ik van thuis uit doen. Minder verplaatsingen, geen file. Mis ik collega’s? Nee hoor. Ik kom in verschillende omgevingen en leer veel nieuwe mensen kennen.

Jezelf blijven ontwikkelen

Omdat ik leergierig ben en je toch, ook in deze job, digitaal bij moet blijven, ga ik bij het Google Digitaal Atelier in Brussel enkele workshops volgen. Toevallig ontdekt na het volgen van een ontbijtsessie bij BeCentral. Deze zijn volledig gratis en je kan je ook online bijscholen.

Hoe ik me voel

Tot op vandaag heb ik het me nog geen seconde beklaagd. Ik hou van de manier van werken. Elke dag zeg ik tegen mezelf “dit is wat ik graag doe, dit is wat mij energie geeft, hier word ik gelukkig van.”

Waarom ik ga bloggen

Volgens een onlangs gelezen artikel maakt bloggen je slimmer en communicatiever. Maar bovenal wil ik mijn ervaringen als freelancer en interesses delen. En ja, ik wil gevonden worden in zoekopdrachten en ja, ik wil beter scoren in Google.

Tot de volgende!

Vragen, suggesties of reacties zijn altijd welkom!

3 gedachten over “Mijn eerste blog als freelancer

Geef een antwoord